Društvo

Београд: Подигнута отужница против Миладина Ковачевића

БЕОГРАД – Прво основно јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против Миладина Ковачевића којом се терети за наношење тешких тjелесних повреда опасних по живот америчком држављанину Брајану Штајнхауеру, 4. маја 2008, у Округу Брум у САД.


Оптужницом су обухваћени и бивши конзул и вицеконзул Србије у Њујорку Слободан Ненадовић и Игор Милошевић због кривичног дjела злоупотреба службеног положаја, изјавио је портпарол Републичког јавног тужилаштва Томо Зорић.

Он је рекао је да се Ковачевићу на терет ставља и да је извршио кривично дjело фалсификовања исправе, јер је 9. јуна 2008. у Београду, на аеродрому „Никола Тесла”, неистиниту јавну исправу, путни лист, употријебио као праву и показао на увид припадницима пограничне полиције МУП-а Србије приликом пасошке контроле.

Милошевић и Ненадовић терете се да су 8. јуна 2008. у просторијама генералног конзулата Србије у Њујорку, „прекорачењем граница службених овлашћења, прибавили корист Ковачевићу и омогућили му да напусти територију САД и избјегне вођење кривичног поступка пред правосудним огранима САД по оптужници која га је теретила за наношење тешких тјелесних повреда америчком држављанину”, навео је портпарол.

„Желим да истакнем да је подизање оптужнице у овом случају логичан резултат добре сарадње између америчког и српског тужилаштва, а само уступање овог предмета српским правосудним институцијама без резерви и условљавања представља израз повјерења у наш правосудни систем”, казао је Зорић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog