Politika

Пријава против ''специјалних тужилаца'' Бајића и Швраке

Центар за хуману политику поднио је канцеларији дисциплинског тужиоца Високог судског и тужилачког савјета притужбу против главног специјалног тужиоца Миодрага Бајића и специјалног тужиоца Махмута Швраке из Специјалног тужилаштва Бања Лука.


Разлог притужбе је јер горепоменури не желе да спроведу истрагу против директора и других одговорних из Пореске управе РС због сумње да су као организована група или појединачно пропустили да наплате више од милијарду КМ јавних прихода, приликом чега су злоупотријебили службени положај, несавјесно радили, примили мито или извршили друго кривично дјело.

Више десетина пореских обвезника у РС имају заштиту пореске управе и других институција власти, која им омогућава неплаћање и присвајање вишемилионских јавних дуговања. На овај начин Специјално тужилаштво је још једном показало неспремност да спроводи истраге за организовани и привредни криминал против одговорних из институција власти и по ко зна који пут довело у питање разлоге свога постојања.

Почетком новембра прошле године Центар за хуману политику поднио је свим тужилаштвима у БиХ кривичну пријаву против директора и других одгворних лица у ентитеским пореским управама, управи за индиректно опорезивање и другим институцијама због сумње да су извршили више кривичних дјела када су пропустили да наплате неколико милијарди КМ јавних прихода.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog