KbUqQnfr7Wk

Društvo

Кушнер извријеђао новинара због "жуте куће"

ГРАЧАНИЦА – Шеф француске дипломатије Бернар Кушнер одбио је данас да коментарише случај „жуте куће”, одговоривши новинару „Гласа Америке”, који га је о томе питао, „савJетом” да се обрати медицинским стручњацима.


Кушнера је на конференцији за новинаре у Грачаници извJештач „Гласа Америке” питао како коментарише то да су га породице киднапованих и убијених Срба оптужиле да је учествовао у трговини људским органима на Косову.

Француски министар се на то насмијао и упитао новинара: „Да ли сте болесни?. . . Немојте вјеровати свему што људи причају”.

На питање да ли зна за постојање такозване „жуте куће” у Албанији, гдје су наводно вађени органи отетих Срба, Кушнер је новинару одговорио: „Морате да идете да се контролишете”.

„Шта је то жута кућа? Зашто жута? Господине, требало би да одете на контролу код љекара. Људи који тако нешто причају су пропалице и убице”, цитира КИМ радио Кушнерове речи.

Српско тужилаштво за ратне злочине покренуло је истрагу о трговини људским органима на Косову, односно сјеверу Албаније, гдје се налази жута кућа у којој су узимани органи отетих и киднапованих Срба и других неАлбанаца.

Бивша тужитељка Хашког трибунала Карла дел Понте прва је тврдње о трговини људским органима изнијела у јавност, у својој књизи „Лов: ја и ратни злочинци”, коју је објавила по одласку са дужности.

Кушнер је био први шеф Мисије УН на Косову и Метохији, од јула 1999. до јануара 2001. године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog