Politika

Чолак: Није утврђено да ли Србија крши споразум

БАЊАЛУКА – Министар правде БиХ Бариша Чолак изјавио је да није утврђено да захтјевом за изручење Ејупа Ганића, ухапшеног прије два дана у Лондону, Србија крши Споразум о кривичним стварима који је недавно потписала са БиХ.


Чолак објашњава да, према споразуму потписаном у петак са Србијом, ратне злочине треба процесуирати у земљи чије држављанство има осумњичени и гдје има пребивалиште.

Према његовим ријечима, у случају Ганића министарство правде БиХ ће радити у оквиру својих овлашћења и дјеловаће ка министарству правде Србије у вези са захтјевом за уступање кривичног дјела и доставити уговор путем Интерпола у Велику Британију да би то било достављено надлежном суду.

„То је оно што ми можемо направити”, рекао је Чолак.

Он је рекао да сада нуде Министарству правде у Београду и лондонском суду да виде да се води истрага и додао да ће Ганић бити процесуиран у БиХ.

Ратни члан председништва Бих Ејуп Ганић ухапшен је у понедјељак у Лондону на основу захтјева Србије због ратних злочина почињених у Добровољачкој улици почетком маја 1992. године у Сарајеву над тадашњим припадницима ЈНА.

Чолак каже да не жели бити адвокат правосуђа БиХ, посебно не Тужилаштва , али ни Суда БиХ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog