Politika

Медојевић у САД заговара прелазну владу

ПОДГОРИЦА – Прелазна влада у Црној Гори почетни је корак у правцу економске и моралне обнове државе, и она може бити обезбијеђена уз подршку Сједињених Америчких Држава и Европске уније, рекао је предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић у Вашингтону.


Подгорички медији су, позивајући се на саопштење из тог покрета, јавили да је Медојевић током разговора у кабинету сенатора Ричарда Лугера, дугогодишњег предсједника и утицајног члана Комитета за међународне односе Сената САД, указао на нужност што хитније смјене актуелне власти у Црној Гори и на неопходност формирања прелазне владе.

Та влада би требало у временски ограниченом мандату да спроведе декриминализацију институција и створи елементарне услове за спровођење првих слободних и фер избора, рекао је Медојевић.

Председник ПЗП-а је, како се наводи, током разговора у кабинету сенатора Џона Керија, предсједника Комитета за међународне односе у америчком Сенату, казао да огромну штету трпе грађани, економија и институције државе Црне Горе „због политичког утицаја који организовани криминал остварује на све аспекте живота”.

„Јасно је да моћне и са локалним властима повезане криминалне структуре онемогућавају успостављање владавине права и демократски развој држава”, казао је Медојевић додавши да дјеловање тих мрежа од којих је једна јако моћна има сједиште у Црној Гори, угрожава не само државне интересе већ и интересе САД.

„Зато смо овдје у Вашингтону да затражимо и добијемо подршку за реализовање заједничког интереса - ослобађања Црне Горе од утицаја организованих криминалних структура које су срасле са врхом црногорске власти”, рекао је предсједник ПЗП-а.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog