Politika

Босић: Влада би продала и Електропиривреду

БАЊА ЛУКА - Предсједник Српске демократске странке Младен Босић на јучерашњој конференцији за новинаре је упозорио да Влада РС интезивно преговара о приватизацији Електропривреде РС:


 

"Тај процес покушавају завршити преко инвестиција које се планирају на ријеци Дрини. ЕПРС је последњи велики ресурс који има РС и ако остане без њега онда остаје без способности да се у будуће бори на економском тржишту"

Власт се, тврди Босић, одлучила на овај корак јер је новац од продаје "Телекома РС" готово потрошен, буџет је у дефициту, а ино дугови нагомилани и више нема одакле да крпи рупе.

Босић је подсјетио и да су сви досадашњи подухвати власти у електропривреди били катастрофални и навео примјере:

"Посао који је најављен као посао вијека у ТЕ Гацко не само да је пропао него је извјесно да ће Српска морати платити одштету од преко сто милиона марака. Рудник и ТЕ Станари тек су у повоју, али и фази која даје назнаку да инвестиција неће бити завршена. Прича о концесијама за ХЕ на Врбасу је чиста фарса".

Предсједник СДС је нагласио да на примјеру електропривреде власт показује своје право лице – нестручност и штеточинско понашање.

"Састав Владе РС најнестручнији је и најлошији састав једне владе од настанка РС", казао је Босић и министра пољопривреде и водопривреде означио је као једног од најнеспособнијих министара који је својом појавом и комичним изјавама дао допринос побједи опозиције у Билећи.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog