Politika

Гдје су српске жртве у резолуцији за "изградњу мира"?

САРАЈЕВО - Могуће је донијети резолуцију о Сребреници у БиХ, али није прихватљиво да се ратна несрећа Сребренице посматра само као несрећа бошњачког народа, став је српског делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Драге Љубичића.


Љубичић замјера једнострано посматрање збивања у Сребреници које је видљиво у Приједлогу резолуције о важности осуде геноцида у Сребреници и ратних злочина у БиХ за изградњу трајног мира, коју је предложио посланик СДП-а Денис Бећировић.

"Неспорно је да се несрећа у Сребреници догодила, али сматрам да се она страховито злоупотребљава", рекао је Љубичић, истичући да се говори само о жртвама у бошњачком народу, док се у потпуности заборављају и негирају српске жртве.

Љубичић такође сматра да се не могу избјећи евидентне српске жртве, када се говори о злочинима у рату у БиХ и збивањима у Сребреници.

"Уколико Парламентарна скупштина БиХ усвоји резолуцију о Сребреници, она ће морати бити много јача и садржајнија од резолуције Европског парламента", рекао је Љубичић и додао да нико не оспорава доношење ове резолуције.

Приједлог резолуције о важности осуде геноцида у Сребреници и ратних злочина у БиХ за изградњу трајног мира Дениса Бећировића добио је данас подршку Заједничке комисије за људска права, права дјетета, младе, имиграцију, избјеглице, азил и етику Парламентарне скупштине, са три уздржана гласа, међу којима су и гласови српских представника.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog