Društvo

Убица Бранислава Гарића слободан човјек!

Директор грађевинске фирме "Грађ-промет" из Добоја, Рајко Савић (47) ослобођен је оптужбе за убиство бившег шефа СДС у општини Добој, Бранислава Гарића.


Вијеће Окружног суда у Добоју ослободило је Савића оптужбе за иство покојног предсједника Општинског одбора СДС у овом граду, Бранислава Гарића.

Образложење пресуде је прочитала предсједница вијећа, судија Војка Прешић, и  према њој Савић је ослобођен оптужбе "јер је убиство извршио у неурачунљивом стању, због чега је Вијеће донијело и одлуку о одузимању пиштоља на шест мјесеци".

Адвокат Миле Антонић, правни заступник оштећених, као и Горан Рубил, јавни тужилац, одбили да дају изјаве за медије и без ријечи напустили зграду суда.

Према оптужници, коју је 5. августа прошле године потврдило добојско Окружно тужилаштво, Савић је убио Гарића 26. априла прошле године у просторијама Општинског одбора СДС у Добоју са пет метака испаљених из пиштоља, усљед чега је Гарић искрварио и преминуо на лицу мјеста.

Због положаја који је имао Гарић, како у институцијама државе, тако и у оквиру странке, у чаршијским нагађањима се често манипулисало да убиство надилази интересе Рајка Савића, те се чак и доводило у политички контекст.

Његова странка је стога издала саопштење за јавност у којој то ни најмање не доводи у питање.

СДС: Пресуда је потврда политичког убиства

Ослобађајућа пресуда коју је Окружни суд у Добоју изрекао Рајку Савићу, убици потпредсједника СДС, Бранислава Гарића, потврдила је сва ранија упозорења СДС да је ријеч о смишљеном политичком убиству чији су инспиратори, полугама своје моћи, обезбиједили да убица данас буде пуштен на слободу!

Српска демократска странка пита Окружни суд у Добоју како то да убица који наводно није урачунљив бива пуштен на слободу, а не лијечење, и изриче му се мјера одузимања оружја на шест мјесеци? Да ли то значи да ће Савић и по истеку ових шест мјесеци добити задатак да убије још неког ко смета режиму?

Данас је поврђено да иза убиства Бранислава Гарића стоји режим, у име којег је Савић повукао ороз како би се извукао из финансијских проблема. Сада више нема сумње зашто је МУП РС ускратио заштиту Браниславу Гарићу када је пријавио да му је угрожен живот и зашто је за тужиоца који је водио предмет овог свирепог убиства с умишљајем одређен режиму лојални Горан Рубил!

Више нема дилеме зашто су и по чијем налогу режимски медији штитили убицу и износили гнусне неистине о Браниславу Гарићу, како би помогли у доношењу ослобађајуће пресуде убици!

Српска демократска странка поручује да истина о убиству Бранислава Гарића неће остати скривена и да ће управо та истина срушити режим. Живог Бранислава Гарића нисте могли побиједити, а наша је обавеза да га не побиједите мртвог! - недвосмислено закључују из СДС поводом судског епилога овог трагичног догађаја.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog