Društvo

Ухапшени Влаховић признао убиства

МАДРИД – Осумњичени за ратне злочине Веселин Влаховић, који је ухапшен у Шпанији, признао је ратне злочине на простору бивше Југославије. Према писању мадридског дневника „Ел Паис” он је током саслушања шпанској полицији рекао да је убио више од 100 муслимана.


„Убио сам више од 100 муслимана и запалио њихове лешеве”, преноси лист његово признање, додајући да се не каје за ова недјела.

Његову дјецу и жену су током рата у Босни и Херцеговини убиле муслиманске формације, преноси лист.

Он је у уторак ухапшен у мјесту Алтеа, а према писању „Ел паиса” признао је да је био вођа групације „Бели анђели”.

Према подацима шпанских власти постоје три међународна налога за хапшење против Влаховића. У Шпанији он је осумњичен за више пљачки и учешће у пуцњави у једном ноћном клубу.

Министарство правде Србије најавило је данас да ће од шпанских власти затражити изручење Веселина Влаховића, кога Србија потражује ради издржавања затворске казне од седам година на коју је правоснажно осуђен због извршња кривичног дјела убиства осуђен пред Окружним судом у Новом Саду.

Влаховића, који је држављанин Црне Горе, поред Србије потражују и Босна и Херцеговина и Црна Гора.

Изручење Влаховића тражиће, како је најавила и БИХ гдје је оптужен за ратни злочин против цивила, као и Црна Гора, јер је побјегао из затвора у Спужу у коме је издржавао затворску казну због насиља и разбојништва.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog