Politika

Пахор: Са Тадићем и Јадранком је нешто посебно

ЉУБЉАНА – Премијер Словеније Борут Пахор изразио је у Љубљани очекивање да ће сутрашњи састанак са предсједником Србије Борисом Тадићем и премијерком Хрватске Јадранком Косор у Птују бити „нешто посебно”.


„Искористићемо прилику да размотримо актуелне теме које се тичу односа у овом дијелу Европе, као и шансе за економску сарадњу између три земље”, изјавио је премијер Пахор поводом сусрета троје државника у словеначком мјесту Птуј.

„Радује ме веома позитивна атмосфера која влада у Љубљани, Загребу и Београду у погледу значаја тог сусрета за сигурност и благостање људи”, истакао је Пахор.

Сутрашњи састанак биће посвећен припремама за регионалну конференцију о интеграцијама земаља Западног Балкана у ЕУ која треба да буде одржана на Брду код Крања 20. марта.

Суорганизатори те конференције су Словенија, Хрватска, Савјет Европе и Европска комисија.

Очекује се да ће на конференцији под радним називом „Заједно за Европску унију: Допринос Западног Балкана европској будућности”, бити усвојена заједничка декларација лидера земаља региона којом ће они послати поруку Бриселу о очекивањима од процеса приступања највећој и науспјешној регионалној интеграцији у свијету. „Словенија, Хрватска и Србија све брже рјешавају своја међусобна питања, а наше међусобно разумијевање важно је и за разумјевање у читавом региону,„ казао је Пахор.

Пахор је рекао да ће сусрет у Птују показати како је међусобно разумјевање међу сусједима важно и за јачање привредне сарадње.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog