Sport

ПАО покварио Дулетов рођендан

Кошаркаши Партизана изгубили су од Панатинаикоса у Београду са 82:66 у петом колу групе Е Топ16 фазе Евролиге. Атињани су до тријумфа дошли прије свега захваљујући невјероватном шуту за три поена (Николас 6-6, Перпероглу 4-6), али и одличној одбрани на Алекси Марићу.


Једини ’двоцфрен’ у табору Партизана био је Лестер Бо Мекејлеб са 22 поена, а Робертс је имао 9 поена и 4 скока. Партизану је за пролаз у четвртфинале потребна побједа над Барселоном, али отишао би даље и уз пораз ако ПАО добије Маруси.

У екипи Панатинаикоса Дру Николас убацио је 22 поена, Стратос Перпероглу дао је 16 поена, а Мајк Батист забиљежио је 12 поена и 5 скокова. Ово је био 14. дуел двије екипе у елитном европском такмичењи резултат је сада 7-7.

Атмосфера у ’Пиониру’ била је стандардно узаврела, али ’зелени’ из Атине много пута су гостовали у Београду и то није имало превелики утицај на старту утакмице.

Упркос чињеници да меч за њих није имао такмичарски значај, гости су од почетка заиграли врло мотивисано, што се видјело по уској и покретљивој одбрани са посебним акцентом на Марића. Чврста игра у дефанзиви резултирала је са неколико украдених лопти и лаких поена из контре, а Николас је у првој дионици убацио осам поена (две тројке) и предводио свој тим.

Иако ’црно-бели’ нису преко центара дали много поена (само осам у првом полувремену), београдски тим је у рекету био супериоран на други начин – чак 15 офанзивних скокова (ривал само два). Партизан је тако ’прикрио’ лош шут за три (2-11), а најрасположенији у првом дијелу игре био је Мекејлеб са 11 поена и двије асистенције.

Прва дионица завршена је резултатом 19:19, а послије још једне тројке Николаса са велике удаљености ПАО је повео 28:23. У самом финишу полувремена Мекејлеб је са четири узастопна поена смањио на минус један, али Батист погађа уз звук сирене – 35:32 за госте пред 15-минутни одмор.

Очекивао се налет Партизана по изласку из свлачионице, а први удар осујетио је Перпероглу тројком. Ипак, убрзо је серијом 6-0 на крилима Мекејлеба домаћи тим стигао до 40:40, али гости нису дозволили преокрет.

Серијом 10-1 средином трећег периода ПАО стиже до +10 (55:45), а у тим тренуцима успјели су да исконтролишу скок у нападу 'црно-белих'.. Изнудио је ПАО грешку зонским пресингом, а Дијамантидис и невјероватни Перпероглу (11п у трећој четвртини) двјема тројкама доносе двоцифрени вишак ’зеленима’.

Једино је Мекејлеб био кошгетерски расположен у екипи Душка Вујошевића, што није било довољно да се одржи резултатска равнотежа. Повео је ПАО и са +12, али се Рашић у финишу четвртине сјајно снашао и погодио у последњој секунди – 60:50 за Атињане пред одлучујућих десет минута.

Партизан је успио да смањи заостатак на осам поена, Кецман је промашио тројку за -5, што се испоставило као последња шанса за прикључак. Играчи ПАО-а погађали су из свих позиција, нарочито Николас и Батист, па су без већих проблема привели меч крају.

Евентуални противници ’црно-белих’ у четвртфиналу били би Макаби или Реал, који ће у последњој рунди у међусобном окршају одлучити о првом мјесту у групи.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog