Svijet

Полицајци и нападач рањени у пуцњави испред Пентагона

ВАШИНГТОН – Два полицајца су рањена када је непознати наоружани нападач ноћас пуцао на њих испред улаза у сjедиште америчког министарства одбране – Пентагон.


Како је јавила америчка новинска агенција АП, позивајући се на изјаве полицијских званичника, нападач је у вријеме вечерњег шпица, на улазу који из подземне жељезнице води у комплекс Пентагона, хладнокрвно извадио пиштољ и отворио ватру на два дежурна полицајца.

Полицајци су узвратили на напад и тешко ранили нападача. Сва тројица су хоспитализовани, а рањеним полицајцима живот није угрожен, наводи АП.

Нападач, за кога се претпоставља да је амерички грађанин, дошао је до контролног пункта око 18.40 по локалном врeмену (0.40 по средњеевропском) као да намјерава да уђе у зграду министарства одбране, а затим из џепа извадио пиштољ и почео да пуца на полицајце из састава интерног обезбјеђења.

„Кретао се веома хладнокрвно, безизражајног лица”, изјавио је шеф пентагонске полиције Ричард Кивил, додајући да су полицајци узвратили ватром из полуаутоматског оружја.

За нападача је рекао да су његове повреде „доста критичне”.

Станица подземне жељезнице се налази у близини масивног комплекса Пентагона, али посјетиоци који долазе метроом ипак не могу да уђу директно у добро обезбијеђену зграду.

Прво треба да се превезу дугим покретним степеницама, затим да прођу кроз контролни пункт испред улаза, а онда и кроз додатне мјере безбедности унутар зграде.

Непосредно по нападу цијело здање је блокирано и сви улази затворени, да би сат касније запослени, који су за пуцњаву сазнали преко телевизије, били обавијештени да могу да изађу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog