Sport

''Формула 1'' без српског тима

БЕОГРАД - Међународна аутомобилска федерација (ФИА) објавила је у четвртак листу од 12 учесника овогодишњег шампионата Формуле један, међу којима нема српског тима Стефан ГП.


На листи учесника нема ни тима УСФ1, који је затражио од челника Формуле један дозволу да пропусти прве четири трке у шампионату, пошто возила још нису спремна, јер су се поједини спонзори повукли.

Екипа УСФ1 наговијестила је да неће бити у могућности да се такмичи у предстојећем шампионату. Пошто смо пажљиво размотрили опције, одлучили смо да ниједну екипу нећемо позвати као замјену", наводи се у саопштењу ФИА. У предстојећем шампионату учествоваће: Мекларен, Мерцедес, Ферари, Ред Бул, Вилијамс, Рено, Форс Индија, Торо Росо и БМW Заубер, а међу такмичарима биће и три нове екипе - Лотус, Вирџин и шпански ХРТ Ф1, који се раније звао Кампос.

Међу возачима такмичиће се четири свјетска шампиона: Михаел Шумахер, Фернандо Алонсо, Луис Хамилтон и Џенсон Батон, а 11 од 24 возача су бар једном побиједили на трци Формуле један. Сезона у Формули један почиње 14. марта трком за Велику награду Бахреина.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog