Politika

Васић о пресуди из Добоја: СДС и опозиција обмањују јавност

БАЊА ЛУКА - Извршни секретар СНСД-а Рајко Васић изјавио је поводом ослобађајуће пресуде убици предсједника Општинског одбора СДС-а Бранислава Гарића, да СДС  и опозиција у РС обмањују јавност тврдњама да иза свега стоји режим. 


"Јавност РС, а нарочито из Добоја и околине, зна да је СДС већ двије деценије потпуно затворила Добој и од њега формирала своје најекстремније језгро криминализоване одбране српства у коме не постоје никакви режими, нити закони него само закон СДС-а'', тврди Васић, додајући да је догађај уствари породични обрачун у кући СДС и да од тога та странка не може побјећи.

Васић сматра да СДС покушава бранити случај убиства Гарића као Харис Силајџић слободу за Ганића - обманама и лажним оптужбама јер је ''чињеница да је све учињено, укључујући и ослобађајућу пресуду у првој инстанци, да се по сваку цијену избјегне изношење одбране, мотива и чињеница из вишегодишњих параекономских односа између убице, Гарића и локалног огранка СДС-а у Добоју".

Васић даље каже да "да постоји икакав режим и утицај режима у цијелом случају, ваљда би у интересу СДС-а било да убица Рајко Савић све то изнесе у јавност. Овако, боље ће им бити да о цијелој породичној срамоти ћуте и живе у страху да се не отвори процес изношења прљавштина са етикетом наводног српства".

Вијеће Окружног суда у Добоју ослободило је јуче Рајка Савића /47/ оптужбе за убиство предсједника добојског одбора СДС Бранислава Гарића. Према образложењу пресуде, Савић је ослобођен оптужбе јер је убиство извршио у неурачунљивом стању, због чега је Вијеће донијело и одлуку о одузимању пиштоља.
        
СДС је саопштио јуче да су се тиме потврдила ранија упозорења ове странке да је ријеч о смишљеном политичком убиству чији су инспиратори, како тврде, омогућили да убица буде ослобођен, као и да "иза убиства Гарића стоји режим, у име којег је Савић повукао ороз како би се извукао из финансијских проблема".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog