Politika

Тихић: Није уставно босански звати бошњачким језиком

БАЊА ЛУКА - Предсједник Странке демократске акције Сулејман Тихић изјавио је вечерас да "има утисак да Бошњаци који живе у Бањој Луци нису остварили сва своја права, посебно када је ријеч о образовању и запошљавању".


"То се огледа у употреби самог назива `босански језик` који се назива и `бошњачки`, што није уставно. А ту је и проблем запошљавања, као и заступљеност Бошњака у институцијама власти, од градске до Народне скупштине РС", рекао је Тихић новинарима пред јавну трибину СДА.

Тихић је навео да је посјета Бањој Луци једна од страначких активности чији је циљ да ојача овдашњу организацију СДА и да се направе процјене шта се може урадити како би се остварио што бољи изборни резултат.

Говорећи о потенцијалном гласачком тијелу и евентуалном броју гласова на које СДА може рачунати у Бањој Луци, Тихић је рекао да сада нико нема тачне показатеље.

Он је навео да се "помиње бројка од 12.000 Бошњака који овде живе, те да је сада питање да ли се или не у тај број рачунају и они који живе у иностранству".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog