Društvo

Убица ухваћен, полицајац сахрањен

БЕОГРАД – Припадници Жандармерије су данас, непосредно уз административну линију према Косову и Метохији ухапсили Фахрудина Маврића (23) због сумње да је у сриједу увече убио полицајца Жељка Зечевића.


Према саопштењу из Министарство унутрашњих послова Србије, Маврић ће бити спроведен у Окружни затвор у Новом Пазару, по наредби истражног судије Вишег суда у Новом Пазару.

МУП наводи да је Маврић осумњичен да је 3. марта увече тешко ранио полицајца који је од задобијених повреда преминуо.

Маврић је ухваћен у атару села Старчевићи, непосредно уз административну линију ка Косову и Метохији, прецизирао је раније данас полицијски генерал Младен Курибак.

Према његовим ријечима, Маврић се крио на том подручју вјероватно у намјери да се пребаци преко административне линије.

Полицајац Зечевић (40) сахрањен је данас на локалном гробљу у Тутину, уз звуке „Посмртног марша” и плотунску паљбу.

Сахрани је, поред породице, колега, пријатеља и грађана Тутина, присуствовао замјеник премијера и министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић.

Говорећи на комеморативном скупу, Дачић је претходно поручио да је убиство Зечевића, који је страдао вршећи своју дужност, последња опомена свима који не схватају да је криминал највеће зло.

Он је рекао да од друштва, медија и свих политичких странака очекује подршку у борби против криминала и тероризма, а у циљу одржавања јавног реда и мира и заштите грађана Србије.

„Посебно у овој национално мешовитој средини, битно је да схватимо да криминал и они који врше тешке злочине нису припадници ниједног народа или националне мањине - они су криминалци и то је универзална категорија”, казао је Дачић.

Зечевић, који је за собом оставио супругу и троје малољетне дјеце, родитеље и двојицу браће је убијен у службеном возилу, с леђа, личним пиштољем који му је Маврић претходно отео.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog