Sport

Сутра почиње ФИС куп на Јахорини

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - На Јахорини је вечерас свечано отворено 10. Међународно првенство БиХ у алпском скијању "ФИС Куп Јахорина 2010", на којем ће учествовати такмичари из седам европских земаља.


Министар породице, омладине и спорта РС Проко Драгосављевић истакао је на конференцији за новинаре да је све спремно за предстојеће скијашке трке и да су услови за одржавање такмичења идеални.

"Ово такмичење које сваке године све више добија на значају, значи много не само за промоцију спортиста, него и Јахорине као туристичко-спортског бренда. С обзиром да се резултати такмичења бодују, оно је до сада било од великог значај и у остваривању норме за учешће наших спортиста на Зимским олимпијским играма у Ванкуверу", рекао је он.

Драгосављевић је нагласио да Влада РС намјерава да уложи још финансијских средстава како би Јахорину оспособила да се кандидује за већа такмичења у алпском скијању, као што је "Куп Европе".

"Потребно је испунити још неке услове као што су набавка топова за осњежавање и уређење паркинга", навео је Драгосављевић, подсјетивши да је Влада РС већ значајно финансијски учествовала у набавци два шестосједа, те изградњи расвјете и канализације.

Директор такмичења Брансилав Лоловић рекао је да су технички услови за одржавање трка одлични, да стазе "Огорјелица" и "Олимпијска стаза" испуњавају све услове који су потребни за одржавање највећих свјетских такмичења.

На дводневном такмичењу које ће у дисциплини велеслалом бити одржано сутра, а у дисциплини слалом прекосутра, учествоваће 52 такмичара из БиХ, Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Грчке и Словачке.

На такмичењу учествује 28 такмичарки и 24 такмичара.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog