Politika

Јеремић: Хвала Пакистану

ИСЛАМАБАД – Министар спољних послова Србије Вук Јеремић изразио је, током посjете Исламабаду, захвалност Пакистану због непризнавања једнострано проглашене независности Косова и Метохије.


„Захвални смо на тој солидарности и подршци”, изјавио је министар Јеремић у интервјуу за најстарији и најутицајнијих пакистански дневни лист на енглеском језику „Даун”, наводећи да двије трећине држава у свијету, међу којима је и Пакистан, нису признале једнострани акт привремених институција у Приштини.

Пакистан је са близу 160 милиона становника, шеста је земља на свијету по броју становника и друга највећа муслиманска земља, једна од најутицајнијих чланица Организације исламских земаља (ОИЦ) и Покрета несврстаних.

Према писању пакистанских медија, који су извештавали о посјети српског шефа дипломатије тој земљи на југу Азије, Србија настоји да стекне подршку Исламабада у настојању да добије статус посматрача у ОИЦ.

Јеремић, први српски министар спољних послова који је посетио Пакистан од распада некадашње социјалистичке, федеративне Југославије, састао се са премијером Јусуфом Разом Гиланијем и министром иностраних послова Шахом Махмудом Курешијем.

Премијер Пакистана Гилани позвао је владу у Београду да подстакне привредни сектор да улаже у заједничке пројекте у Пакистану у областима производње хидроенергије и изградње малих брана, као и у пољопривреди, рибарству, мљекарству и сточарству.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog