Svijet

Папа неће само ''сједити и гледати''

РИМ – Близак сарадник папе Бенедикта XВИ, кардинал Валтер Каспер оцијенио је да је потребно „направити ред” у римокатоличкој цркви тако што ће се осудити осумњичени за педофилију и обештетити њихове жртве.


„Црквени званичници који су сексуално злостављали малољетнике починили су срамне злочине и неприхватљиве смртне гријехе”, изјавио је у интервјуу листу Република утицајни њемачки свештеник који је и предсједник Савета за уједињење хришћана.

Према ријечима кардинала Каспера, „папа нема намјеру да сједи и гледа” не чинећи ништа и захтјева „оштро кажњавање свих оних који су починили тако тешке грешке”.

У том циљу, подсјећа кардинал, папа је недавно затражио оставке ирских свештеника оптужених да су деценијама „прикривали” случајеве сексуалног злостављања дјеце.

Папа се „неће зауставити на томе', казао је кардинал најављујући писмо које ће бити у наредним седмицама упућено ирској католичкој цркви.

Он је изразио увјерење да је потребно спровести ширу анализу појаве сексуалног злостављања јер се она не односи само на једну земљу подсјећајући на сличне случајеве у Холандији, Њемачкој и САД.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog