Politika

Тачи: Нема муштерија за подјелу "Косова"

ПРИШТИНА – "Премијер Косова" Хашим Тачи оцијенио је да би подјела Косова отворила питање промјена граница на Балкану и да због тога нико није заинтересован за отварање тог питања.


„Територијални интегритет "Косова" је недодирљив, међународно признат и гарантован, и "Косово" ће се у тим границама интегрисати и у НАТО и у ЕУ”, рекао је Тачи.

"Предсједник Владе Косова" је оцијенио да је безбједносна ситуација доста стабилна и да је допринијела интеграцији припадника свих заједница у институционални и друштвени живот.

"Предсједник косовске владе" је поновио да је међу најзначајнијим безбједносним изазовима на "Косову" интеграција сјевера у приштинске институције и остваривање законитости на том дијелу "Косова".

„Ми ћемо се свеобухватно ангажовати на стварању нове општине сјеверна Митровица, одржавању избора у општинама Звечан, Лепосавић и Зубин Поток. И социјална и економска питања ће бити заједнички приоритет владе коју водим и међународне заједнице”, рекао је он.

Тачи је позвао Међународну цивилну канцеларију да не касни у формирању заједничких радних група за остваривање стратегије за сјевер "Косова".

Према његовим ријечима, циљеви стратегије су стварање повјерења, интеграција Срба у политички и друштвени поредак на "Косову", повећање међусобне толеранције, владавина закона, економски развој и побједа демократских начела у том дијелу "Косова".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog