Sport

Србија пропустила шансу да у дублу сруши САД

Тениска репрезентација Србије пропустила је данас прву прилику да се пласира у четвртфинале Свјетске групе Дејвис купа, пошто је у дублу изгубила од САД са 3:1. Ненад Зимоњић и Јанко Типсаревић изгубили су од Боба Брајана и Џона Изнера по сетовима 6:7, 7:5, 6:7, 3:6.


Србија после два дана такмичења води са 2:1, а трећу победу ће моћи да оствари већ сутра, када су на програму два сингл меча. Од 15.00 играју Новак Ђоковић и Џон Изнер, а после тога играју Виктор Троицки и Сем Квери.

Прва два сингла припала су Србији, пошто је Троицки побиједио Изнера са 3:1 (7:6, 6:7, 7:5, 6:4), а Ђоковић Кверија, такође са 3:1 (6:2, 7:6, 2:6, 6:3).

Дубл је био шанса да се Србија домогне четвртфиналног дуела са Хрватском у јулу, али је побједа изостала иако су САД биле ослабљене неиграњем Мајка Брајана, који са братом близанцем Бобом чини најбољи тандем свијета.

Мајка Брајана је успјешно замијенио 206 центиметара високи Изнер.

Зимоњић и Типсаревић су имали шансе за тријумф. Српски пар је у тај-брејку првог сета водио са 6:2, а потом имао још једну прилику за вођство од 1:0, али су Американци успјели да преокрену резултат и тај дио игре ријеше у своју корист са 10:8.

Зимоњић и Типсаревић су потом стигли до изједначења, пошто су у 11. гему другог сета направли први брејк на мечу и ту предност сачували за резултат 1:1.

Српски тандем имао је шансу да одузме сервис противницима и у 11. гему трећег сета, али је није успио да искористи три брејк шансе.

Нову прилику имали су и у тај-брејку истог сета, у коме се догодио и вјероватно одлучујући тренутак меча. Зимоњић и Типсаревић су водили са 6:5 и на сервис Брајана покушали да стигну до вођства од 2:1.

Типсаревић је Брајанов сервис ритерном претворио у поен за Србију и одмах почео да слави са Зимоњићем.

Главни судија је, међутим, поен додијелио гостима пошто је Зимоњић синглализирао аут код сервиса Брајана, што је противно пропистима јер је тако засметао противницима.

Српски дубл потом није искористио још једну сет шансу, па су Американци, поново са 10:8, стекли нову предност.

Вођство су материјализовали у четвртом сету у коме су сломили отпор домаћина. У петом гему направили су први брејк, а у последњем, деветом и нови за коначних 3:1.

Зимоњић је тако јубиларни 50. меч у дресу репрезентације завршио поразом. Прије меча предсједник Тениског савеза Србије Слободан Живојиновић уручио је Зимоњићу дреш са бројем 50 и натписом „Зимоњић" на леђима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog