Politika

Градишка: Млади СДС против бијеле куге и скупих аутобуских карти

ГРАДШКА - Mлади Српске Демократске Странке Градишка и Српско просвјетно и културно друштво "Просвјета" Градишка су организовали акцију "Стоп бијелој куги" и петицију подршке иницијативи Млади СДС-а за покретање "Бесплатног аутобуса за студенте" на релацији Градишка - Бања Лука.


 

Овој акцији су се придружили ШК "Поткозарје", Омладинско удружење волонтери Градишка и савјети ученика средњих школа. Током акције је скупљено 850 потписа грађана општине Градишка а акција ће бити настављена и у наредном периоду.

Циљ акције је да се општина помогне студенте тако што ће са 50 % субвенционисати цијену мјесечне карте која износи 110 КМ.

Општина Градишка годишње издваја 490.000 КМ за студентску популацију, а прошле године нису исплаћене четири стипендије. Износ мјесечне стипендије је 80 КМ, па се организатори питају колико једном студенту у Бања Луци може помоћи за минималне трошкове овај износ кад се зна да је за основне услове неопходно око 500 КМ?!

"Апелујемо на локалну самоуправу да овај пројекат схвати озбиљно јер износ од 250.000-300.000 КМ може на годишњем нивоу бити довољан за 230 студената који би током 12 мјесеци имали беспалтну мјесечну карту. Такође, руководство аутопревоза А.Д. Градишка спремно је помоћи снижењем цијене мјесечне карте уколико се покаже разумјевање од органа општине Градишка" истакао је предсједник Младих СДС Ведран Француз.

Организатори су увјерени да и општина Лакташи може с одређеним износом укључити у овај пројекат.

Акцију прикупљања помоћи за четверо и више дјеце масовно су подржали становници Градишке који су поклонили значајна средства (обућу, одјећу, храну, играчке) за угрожене породице из ове категорије. За сада, помоћ је прикупљена за седам-осам породица, и биће уручена сљедећег викенда породицама у Јабланици, Турјаку, Машићима, Елезагићима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog