Politika

Барашин: Ганић је знао у каквој је ситуацији

САРАЈЕВО - Главни тужилац Тужилаштва БиХ Милорад Барашин је рекао да је члан ратног Предсједништва БиХ Ејуп Ганић, који је ухапшен на лондонском аеродрому по захтјеву Србије, знао одређену ситуацију и да "у тој ситуацији није требао да иде на просторе других држава".


Он је рекао синоћ да ни себе ни Тужилаштво БиХ не сматра одговорним за хапшење Ганића у Лондону.

Говорећи о истрагама против осумњичених у случају ''Добровољачка'', Барашин је рекао  "Догађај се испитује. Истрага је отворена 2006. и рок за њено затварање је био шест мјесеци. На том предмету радио је међународни тужилац, али истрагу није окончао, јер је то сложен предмет. Сва документа, сви акти који су везани за тај догађај морали су да буду преведени", навео је Барашин, демантујући да је тужиоцу Весни Будимир рекао да предмет Добровољачка улица склони у страну.

Он је рекао да је Тужилаштво БиХ, на одобрење Надзорног одбора, које је тијело Савјета министара БиХ и Министарства правде за спровођење државне стратегије, тренутно на терену и пописује све предмете који се тичу ратних злочина како би се извршила инвентура.


Говорећи о предмету у вези акције у Горњој Маочи, Барашин каже да "та акција није пропала. Оцијењена је као веома успјешна", тврди Барашин.

Он је навео да су предмети против бројних јавних личности у БиХ компликовани и сложени јер  "то није обична шумска крађа да се истрага оконча за мјесец-два. Ту су огромне финансијске преваре, пореске утаје, има елемената организованог криминала, повезано је са другим државама итд", навео је Барашин.

Осврнуо се и на недавни упад у његов стан, раквши да је то дјело професионалца

"На мјесто гдје ја сједим стављена је разгледница коју је урадила моја кћерка. То је опомена", сматра Барашин.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog