Sport

Ватерполо: Добар жријеб за Партизан у четвртфиналу

Ватерполисти Партизана бориће се против мађарског Егера за пласман у саму завршницу овогодишње Лиге шампиона, одлучено је жребом у Риму.


Партизан, шестоструки првак Европе, није могао да добије бољег противника у четвртфиналу, јер је са Егером ове сезоне већ одмјерио одмјерио снаге у регионалној Евроинтер лиги и забиљежио је убједљив тријумф (на Бањици је било 12:6).

Егер и Партизан ће између два дуела у Евролиги имати нови сусрет у регионалном такмичењу, мада постоји могућност да се договоре да се њихов први сусрет бодује и за Евроинтер лигу.

Жријеб је хтео да се у четвртфиналу састану и два најбоља црногорска клуба и велики ривали, Приморац и Јадран из Херцег Нови. Которски клуб брани титулу првака Европе.

Лакши посао у четвртфиналу требало би да има и Про Реко, највећи фаворит за освајање титуле првака Европе, јер игра против Будве, а све је отворено у двомечу Барселонете и Југа, с тим што ће дубровачки клуб поново имати предност домаћег базена у реваншу, иако је био други у својој групи, а Барселонета је била првопласирана у Групи А.

ПАРОВИ ЧЕТВРТФИНАЛА:

Егер - Партизан (црно-бели прву утакмицу играју као гости)

Барселонета - Југ

Про Реко - Будва

Приморац - Јадран Херцег Нови

***Прве утакмице се играју 24. марта, а реванш мечеви су 14. априла.

Ако прође Егер, Партизан ће у полуфиналу Евролиге играти са бољим из двомеча Про Реко - Будва.

У другом полуфиналу играће побједници дуела Барселонета-Југ и Приморац - Јадран ХН.

Београдски клуб је у овом друштву најтрофејнији - шест пута је био првак Европе, Про Реко пет пута (1964, 1983, 2003, 2007. и 2008), Југ је три пута био на европском трону (1980, 2001. и 2006. године), а Приморац једном (2009. године). Јадран је у сезони 2003/04. био вицешампион Старог континента а и тада су у екипи (као и сада били Владимир Гојковић, Предраг Јокић, Александар Ивовић, Никола Вукчевић, Борис Злоковић, Милош Шћепановић...).

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog