Društvo

Случај ''Ганић'': Расправа о захтјеву Србије

Пред Вишим судом у Лондону, за данас је заказано рочиште на којем ће се расправљати о оправданости захтјева Србије за изручење члана ратног Предсједништва БиХ, Ејупа Ганића.


Према наводима Ганићеве одбране, јуче у овај суд није стигла документација Србије, којом се образлажу оптужбе које Ганића терете да је учествовао у случају "Добровољачка".

Тужилац за ратне злочине Србије Владимир Вукчевић разговарао је телефонским путем са главним тужиоцем Велике Британије у вези са екстрадиционим поступком члана ратног Предсједништва БиХ Ејупа Ганића, сазнаје "Политика".

Лист наводи да документација у вези са изручењем Ганића Лондону још није достављена, јер за то још има времена, а сви потребни папири биће предати суду у Вестминстеру у законском року.

Дамир Арнаут, члан његовог правног тима, рекао је да је Ганић апсолутно опредијељен да учествује у својој одбрани, те да ће његова одбрана покушати оспорити саму валидност захтјева Србије за изручење.

У четвртак, 11. марта, пред Вишим судом у Лондону, заказано је рочиште на којем ће се разматрати жалба Ганићевих адвоката на одлуку о његовом притвору у Великој Британији.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog