Republika Srpska

Бијељинска Сава производи од средине маја

БИЈЕЉИНА - Ревитализација бијељинске фабрике за прераду пољопривредних производа "Сава" биће завршена 1. маја, а прве производне линије биће пуштене у пробни рад половином истог мjесеца, најавио Милорад Крстић, нови власник "Саве".


Крстић је истакао да се са ревитализацијом почело касније због лошег времена, и да су тако изгибљене две - три седмице.

-Урадили смо дефектажу, раскопали смо све и од старе зграде ће остати само конструкције. Већина нових уређаја су купљени и треба да се довезу, а почећемо са постављањем када се зграда за то припреми. Идемо по плану и ове године ће бити потрошено 5 милиона док не дођемо до првог степена кориштења ове фабрике – рекао је Крстић.

Крстић је додао да је за производњу у овој години уговорено 4 000 тона пољопривредних производа, али и да су у "Сави" били изненађени јер ту количину нису могли набавити у Семберији, па је половина набављена у Србији.

По ријечима новог власника, "Сава" ће тржишту понудити прерађено воће и поврће које ће задржати предратни укус и реноме здраве хране, док ће се промијенити стандарди у производњи које ова фабрика није имала, па ће се моћи производити и за домаће и за инострано тржиште.

Нови власник је најавио да ће технички директор "Саве" бити Драгомир Љубојевић, бивши начелник општине Бијељина.

Садашни начелник Бијељине, Мићо Мићић, који је посјетио ову фабрику, истакао је да покретање Саве значи много за испуњење циља разоја пољопривреде у Семберији.

-Радиће се озбиљно, с обзиром да је већ уговорено 4.000 тона за прераду у овој години. Ми смо спремни да помогнемо пољопривредну производњу за коју ћемо пробати да издвојимо дио средстава за субвенције. Ове године имамо 1,1 милиона КМ за субвенције, а највећи дио ћемо одвојити за прераду пољопоривредних производа и вјерујемо да ће то помоћи пољопривредницима, а и самој Сави да стане на ноге – додао је Мићић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog