Republika Srpska

Годишњица Микрософт БизСпарка

САРАЈЕВО - Компанија Микрософт БиХ је јуче обиљежила прву годишњицу придруживања глобалном програму Микрософт БизСпарк у БИТ Центру Тузла, који је намјењен приватним фирмама које развијају софтверске производе или услуге, а постоје мање од три године и имају мање од УСД $ 500.000 годишњег промета.


Чланови Микрософт БизСпарк програма у БиХ су прије годину дана добили шансу за улазак у богату и динамичну глобалну заједницу партнера, колега и подршке, која за циљ има пружање помоћи расту и развоју фирми чланица.

„БИТ Центар Тузла је мјесто за развој подузетништва и нових ИКТ компанија, производа и иновација, те смо у марту мјесецу 2009. постали Микрософт БизСпарк мрежни партнер за Босну и Херцеговину, што нам је омогућило да тек основаним, али и компанијама не старијим од три године понудимо још једну услугу, која ће им помоћи у њиховом раду, а БИТ Центар приближити један корак ближе циљу -креирање и развој нових ИКТ компанија уз помоћ великог броја услуга које се истим нуде. Наше компаније на овај начин једним кликом добијају приступ свим софтверима и алатима потребним за развијање производа и услуга, постају видљивије на тржишту што додатно убрзава њихов раст, развој, повећава тржишно учесће и омогућава креирање нових радних мјеста.“ изјавио је овом приликом Роберт Мартић, директор БИТ Центра Тузла, мрежног партнера програма у БиХ.

Како програм представља најбржи начин за покретање новог бизниса у сфери ИТ индустрије користећи мрежу Микрософт партнера, као и Микрософт производе без било какве накнаде, укључивањем БиХ у глобалну иницијативу спровођења програма Микрософт БиХ је још једном показао своју преданост и подршку развоју ИТ индустрије у БиХ.

“Микрософт БиХ је желио помоћи младим фирмама да успију како би креирали обострано користан и вриједан однос, те заједно изградили динамичнију софтверску индустрију у БиХ, а резултати након прве године спровођења ове иницијативе нам показују да смо одабрали исправан пут. БизСпарк програм у БиХ сада броји 22 члана, а број компанија које препознају корист у овој иницијативи је у константном порасту,” нагласила је директорица Микрософта БиХ, госпођа Лејла Зукић – Кривдић и у наставку додала: „сигурни смо да ће ове младе компаније уз помоћ три основна елемента БизСпарк програма: брзом приступу софтверу, подршци и видљивости осигурати све предуслове за јачање своје тржишне позиције.“

Микрософт БизСпарк БиХ

Три основна елемента на којима се програм заснива су: Софтвер – брз и једноставан приступ пуним верзијама Микрософтових развојних алата, технолошких платформ и продукцијских лиценце за серверске производе. Подршка – приступ мрежним партнерима из цијелог свијета – пословним инкубаторима, савјетницима, владиним агенцијама и хостинг партнерима. Видљивост – постизање глобалне видљивости ка публици састављеној од потенцијалних инвеститора, клијената и партнера.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog