Društvo

Седма годишњица убиства Зорана Ђинђића

БЕОГРАД - Седма годишњица убиства премијера Србије Зорана Ђинђића данас је обљежена полагањем цвијеећа на спомен плочу у дворишту Владе Србије и на гробу у Алеји заслужних грађана, као и шетњом до Новог гробља у Београду.


Премијер Мирко Цветковић и чланови Владе Србије полжили су цвијеће на спомен-плочу у дворишту Владе, док су функционери Демократске странке, чији је Ђинђић био предсједник, положили вијенце на гроб убијеног премијера у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу.

Цвијеће на гроб Ђинђића положиила је и супруга покојног премијера Србије Ружица Ђинђић, предсједник Србије и ДС-а Борис Тадић.

Демократска омладина кренула у 10 часова у шетњу од Вуковог споменика до гроба Зорана Ђинђића. Либерално демократска странка предвођена предсједником странке Чедомиром Јовановићем кренула је у 11 часова у "Шетњу за Зорана".

Вијенац на гроб Ђинђића положила је и делегација Г17 плус предвођена лидером странке Млађаном Динкићем.

У Дому синдиката биће одржан и скуп "Наш посао, наша визија!" који организује ЛДП, а на коме ће говорити извјестилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин и предсједница хрватског Националног одбора за праћење преговора о приступању хрватске ЕУ Весна Пусић.

На гроб убијеног премијера вијенац су положили и стипендисти Фонда који носи његово име.

У Југословенском драмском позоришту биће одржано финале такмичења "Бесједе Зорану у част" које организују Демократска странка и Фонд "Др Зоран Ђинђић".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog