Politika

Медојевић: Американцима је било неугодно кад поменем Ђукановића

ПОДГОРИЦА – Предсједник опозиционог Покрета за промјене Небојша Медојевић рекао је да у САД више нико не брани црногорског премијера Мила Ђукановића.


Медојевић је, за подгоричку телевизију ИН, говорећи о својој недавној посјети Вашингтону рекао да је код својих саговорника у Вашингтону осјетио „нелагоду када се помене име Ђукановића”.

Медојевић је, такође, пренио информације да је Ђукановић, наводно, кад је у јануару ове године био у посјети САД, „Американцима предложио за свог насљедника” садашњег министра финансија Игора Лукшића.

„Американци су му (Ђукановићу) рекли: 'Па ви нисте монархија, имате изборе'. Дакле, нису прихватили приједлог за Лукшића”, рекао је Медојевић.

Он је рекао и да је Ђукановић „на лобирање подршке, не у интересу Црне Горе, већ у свом интересу, у посљедњем периоду потрошио три милиона долара”.

Медојевић је казао да се прошле седмице, током боравка у Вашингтону, срео са 100 саговорника, међу којима и са неким, чија имена, како је навео, не жели да открива да „црногорски режим не би то знао”.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog