Politika

Тихић: Не повлачимо се ни ми из институција РС

Предсједник СДА Сулејман Тихић изјавио је да не би било добро да се Срби повуку из заједничких институција, јер се ни Бошњаци, који често нису задовољни у Републици Српској, не повлаче из институција


"Радмановић је имао прилику и реаговао је и изразио своје неслагање. Мислим да у Предсједништву треба да разговарају да би таквих неспоразума било што мање", рекао је Тихић поводом Радмановићеве најаве да ће српски представници у институцијама БиХ у наредним данима и седмицама одлучити да ли ће наставити рад због догађаја у вези са наступима појединих званичника БиХ након хапшења Ејупа Ганића.

Потпредсједник Странке за БиХ Бериз Белкић рекао је да сви који мисле да је нешто противно Уставу БиХ треба да о томе говоре у институцијама БиХ.

"Ја му /Радмановићу/ сугеришем да размисли о заклетви коју смо положили кад смо преузимали функције у институцијама БиХ. Између осталог смо рекли да ћемо бранити интересе грађана, народа и државе БиХ, а да подсјетим, мисли се на државу БиХ, а не на неку другу", рекао је Белкић.

Портпарол СДП-а Дамир Машић је оцијенио да је Радмановићева изјава "покушај скретања пажње с неиспуњених предизборних обећања СНСД-а" и оптужио ову странку да користи националистичку реторику умјесто да рјешава проблеме грађана.

Предсједник ХДЗ 1990 Божо Љубић и портпарол ХДЗ БиХ Мишо Релота сматрају да проблеме треба рјешавати дијалогом.

"Не вјерујем да ће Срби напустити институције БиХ јер то неће користити ни српском народу, ни РС ни било коме другоме", рекао је Љубић.

Члан Главног одбора ПДП-а Игор Црнадак и будући СДС-ов кандидат за предсједника РС Огњен Тадић сматрају да је Радмановићев иступ почетак предизборне кампање СНСД-а.

"Ми сматрамо да су иступи из Сарајева неприхватљиви, али мислимо да је Радмановићев иступ покушај СНСД-а да скрене пажњу с лоше економске ситуације у РС", рекао је Црнадак.

Члан Предсједништва БиХ из РС јуче је изјавио да ће српски представници у државним институцијама у наредним данима и седмицама одлучити да ли ће наставити рад у институцијама БиХ.

Радмановићев повод за ову изјаву су догађаји протеклих неколико дана у вези с наступима појединих званичника БиХ поводом хапшења Ејупа Ганића у Лондону на захтјев Србије, која га сумњичи за злочине почињене у Добровољачкој улици с почетка рата у БиХ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog