Politika

Коштуница: Резолуција би нанијела несагледиву штету РС

НОВИ САД - Предсједник ДСС Војислав Коштуница рекаоје да би доношење резолуције о Сребреници у Скупштини Србије, којом се на једностран начин признаје да су Срби починили геноцид, нанијело несагледиву штету Републици Српској.


"Резолуцијом, којом се признаје геноцид у Сребреници, био би нанесен тежак ударац положају Српске и њеним житељима, јер би она тад постала аргумент у рукама оних злонамерника, како у БиХ тако и у међународној заједници, који готово свакодневно у својим иступима понављају да је тај ентитет геноцидна творевина", рекао је Коштуница за новосадску телевизију "Панонија" и додао да је то један од битних разлога због чега сматра апсолутно непримјереним доношење те резолуције у Скупштини Србије.

Коштуница је изразио сумњу да ће правда стићи бившег члана ратног Предсједништва БиХ Ејупа Ганића, односно да ће због неспорних злочина бити изручен Србији, јер су, како је навео, аршини међународне правде, или неправде, добро познати када је ријеч о Србији.

"О злочину Ганића у Добровољачкој улици у Сарајеву, Лондону су послати сви могући докази и ту није ништа спорно. Проблем је, међутим, што су Хашком трибуналу били послати сви докази који се односе на стравичне злочине које су над Србима починили Рамуш Харадинај на Косову и Насер Орић, управо у Сребреници, па их је тај суд, упркос томе, ослободио, сваке одговорности", рекао је Коштуница.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog