Wz8wA83wnCc

Svijet

Акапулко: 24 жртве крвавог обрачуна нарко картела

АКАПУЛКО – У међусобним сукобима припадника наркокартела и у њиховим борбама са снагама безбиједности, на пацифичкој обали Мексика, убијено је 24 људи, од чега је 11 особа страдало само у једном окршају између војске и наоружаних нападача.


Овај сукоб је избио када су нападачи отворили ватру на војнике у центру малог града Ахућитлан дел Прогресо усред дана, кад су улице биле пуне пролазника, саопштио је директор полиције у држави Гереро Валентин Дијас.

У том окршају страдао је један војник, а убијено је 10 нападача, док је још 13 људи погинуло у другим инцидентима, који су се ноћас догодили у држави Гереро.

Два тијела са одрубљеним главама пронађена су у улици пуној ноћних клубова у Акапулку, док је једно тијело пронађено у предграђу, јавио је АП.

Наоружани нападачи убили су петоро полицајаца у Тунсингу поред Акапулка, а полиција је у истој области пронашла још пет тела изрешетаних мецима, од којих су два била без главе.

Неколико мексичких наркокартела боре се око територије и путева дроге у Гереру. Окршаји међу њима избијају скоро свакодневно, али јучерашњи дан је био посебно крвав.

Предсједник Мексика Фелипе Калдерон најавио је одлучну борбу против наркокартела, у чијим обрачунима је живот изгубило скоро 19.000 људи, од како је дошао на власт 2006. године.

Око 45.000 војника и федералних полицајаца ангажовано је у тој борби широм земље.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog