Politika

Састанак страначких лидера код предсједника РС

БАЊА ЛУКА - Предсједник Републике Српске Рајко Кузмановић заказао је за данас састанак са предсједницима парламентарних странака из РС на којем ће бити ријечи о усаглашавању заједничких ставова у вези са актуелним питањима у Српској и БиХ.


Предсједник Савеза независних социјалдемократа и премијер РС Милорад Додик рекао је да је овај састанак прилика да политички лидери из РС изнесу своје мишљење о скорашњим догађајима у институцијама БиХ, гдје је видљиво да поједини функционери из реда бошњачког народа својим понашањем покушавају БиХ да дају карактер приватне државе.

"Српски члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић јасно је рекао свој став о потезима које би требало да повуку српски представници у заједничким органима. Састанак политичких лидера Српске је прилика да кажемо шта мислимо о томе", рекао је Додик.

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је да овај састанак требао дати одговор на питање како реаговати након свјесног рушења капацитета заједничких институција од стране бошњачких политичара.

"Непримјерен утицај сарајевске политике на правосуђе од нас тражи адекватан и усаглашен став", рекао је Ђокић.

"У БиХ постоји једна лицемјерна група која се Европи продаје као Европејци, а овдје раде ствари у интересу само једне нације", рекао је Павић.

Од предсједника опозиционих странака могућност учешће на састанку потврдио је само лидер Партије демократског прогреса Младен Иванић, док су предсједници Српске демократске странке и Српске радикалне странке РС још без става.

Састанак је заказан у 13.00 часова у Палати Републике, а након разговора предвиђене су изјаве за новинаре.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog