Politika

Идемо тамо гдје се поштује Резолуција 1244 УН

НОВИ САД - Предсједник Србије Борис Тадић изјавио је у недјељу у Новом Саду да ће Србија учествовати на свим регионалним форумима на којима се присуство Косова третира по принципима дефинисаним Резолуцијом 1244 УН, што важи и за форум земаља региона у Крању.


"Не може ниједан регионални форум представљати имплицитно признање независности Косова, јер Србија нити на имплицитан, нити на експлицитан начин неће признати независност Косова било својим одлукама, било својим учешћем на регионалним форумима и сусретима", рекао је Тадић новинарима након сусрета са предсједником Мађарске Ласлом Шојомом.

Србија жели учешће представника Албанаца и свих косовских институција на регионалним форумима и нема стратешку тежњу да блокира сарадњу и комуникацију, већ жели да се обезбиједи регионално учешће Косова на начин који не доводи у питање интегритет државе Србије.

Предсједник Србије је додао да ће, уколико на Брду код Крања буду поштовани ови принципи, Србија учествовати на регионалном форуму, о чему је било ријечи и приликом недавног сусрета са хрватским и словеначким саговорницима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog