Društvo

Ристовић: Закон је измијењен због пензионера са пуним стажом

БАЊА ЛУКА - Министар рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске Раде Ристовић изјавио је да се у у процес измјена и допуна Закона о пензијско-инвалидском осигурању кренуло зато што су најлошије прошли пензионери са пуним стажом.


Ристовић је појаснио да је било је неопходно редефинисати привилегована права да би се сачувао систем и остварила правичност, а да ни једна влада до сада није уложила више у пензиони систем  и да, без обзира на политичке посљедице, жели да се стабилизује пензиони фонд.

''Несхватљиво је да у изборној години имамо политичке и невладине организације који постадоше душебрижници категорија које су обухваћене измјенама'', рекао је Ристовић и навео да је Борачка организација РС била укључена у ревизију и измјене Закона и да ''не може рећи да нису били учесници у разговорима и сагласни да се то уради''.

Нагласио је Ристовић да ни један закон који се тиче борачке популације није могао проћи скупштинске клупе без подршке Борачке организације и да је ''немогуће да се три мјесеца од измјена Закона Борачка организација ограђује''.

Умањену фебруарску пензију у РС примиће више од 40 000 пензионера који су остварили неко привилеговано право. До свих смањења је дошло након усвајања Измјена и допуна Закона о пензијском и инвалидском осигурању. Просјечна пензија у РС износи 320 КМ, а просјечна пензија оних који су је остварили пуним радним стажом износи 440 КМ, а најнижа 160 КМ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog