Svijet

Тбилиси: Власник телевизије брани ауторе лажног прилога

ТБИЛИСИ - Власник грузијске телевизијске станице, која је изазвала панику међу грађанима објавивши лажну вијест да је у току инвазија Русије на Грузију, стао је у одбрану аутора прилога и одбацио могућност да новинари због извјештаја буду кажњени, јавили су у данаслокални медији.


Власник приватне телевизије'' Имеди'', Гиорги Арвеладзе, извинио се због "шока" који је изазвала вијест и тврди да "циљ није био застрашивање народа". "Циљ је био да се говори о безбиједносним пријетњама са којима је суочена наша земља", рекао је Арвеладзе, наводи се на сајту www.цивил.ге. Аверладзе је рекао да су гледаоци могли да закључе да се не ради о стварним догађајима и одбацио могућност да уредници програма буду кажњени.

Телевизија је у суботу увече приказала снимке сукоба Русије и Грузије из августа 2008, јављајући да су руски тенкови на путу ка Тбилисију и да су руски авиони бомбардовали луке и аеродроме. Тек на крају прилога објашњено је да је ијвест лажна и да је та телевизија ''само жељела да покаже шта би могло да се деси''. Званичници грузијске владе осудили су поступак ТВ станице. Портпарол предсједника Михаила Сакашвилија је изјавио да је јасно требало најавити вијест као лажну и додао да је тај поступак у супротности са новинарском етиком.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog