Društvo

Цане ''уживо'': Медојевићу, знаш да сам у Женеви

БЕОГРАД – Станко Суботић Цане, за којим је Србија расписала међународну потјерницу, синоћ, у директном телефонском укључењу у емисију „Интервју” ТВ Б92, негирао да се налази у Црној Гори на Жабљаку и рекао да „као слободан човјек” борави у својој кући у Женеви.


Одговарајући на тврдњу лидера црногорског парламентарног Покрета за промјене (ПзП) Небојше Медојевића , који је био саговорник у емисији Југослава Ћосића, Суботић је рекао да се налази у својој кући у Женеви гдје, како је навео, живи посљедњих 12 година.

Суботић тврди да је то Медојевићу „изузетно добро познато”.

Медојевић је рекао раније да се одбјегли Дарко Шарић, који се сумњичи са шверц више од двије тоне кокаина из Јужне Америке у Европу, заједно са Суботићем крије у вили црногорске полиције на Жабљаку.

„Тако да ме чуди зашто (Медојевић) измишља и лаже да се налазим по Жабљаку, а има и мој број мобилног телефона. Зашто лажете и зашто дајете лажне изјаве”, запитао је Суботић Медојевића.

Суботић тврди да у Женеви живи као „слободан човјек”, да нема никаквих проблема са законом и да нема ни потребу да се крије.

Он је Медојевића запитао и да ли „лажима обмањује јавност по налогу Мише (Милана) Бека и (Мирослава) Мишковића, који су ме преварили за 50 милиона евра”.

„Од тих пара су купљени Лука Београд и Вечерње новости”, тврди Суботић, који је додао да су Беко и Мишковић на њега „ударили хајку” када је требало да му тај новац врате.

„Они (Беко и Мишковић) ће ускоро имати прилику да се суоче са правдом. Правни поступак се управо завршио против тих људи, и против дотичног (Медојевића), а прошириће се и на друге…”, казао је Суботић и позвао лидера ПзП-а да призна да све што ради, ради по налогу Бека.

Медојевић је у емисији негирао било какву повезаност са Беком и Мишковићем, истакавши да је говорио о дјеловању Суботића у Црној Гори, а не у Србији.

Лидер ПзП је рекао да нема разлога да не вјерује да се Суботић налази у Женеви, али да је он ипак бјегунац пред законом.

„Њега (Суботића) потражује неколико правосуђа за неколико кривичних дјела”, указао је Медојевић и нагласио да је „тешка неистина” да има било какве комерцијалне аранжмане, било са Беком, било са Мишковићем.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog