Svijet

Пакистан хапси док Авганистан преговара са талибанима

КАБУЛ – Пакистанске снаге су, уз помоћ америчких обавјештајних снага, ухапсиле другог човјека талибана, током тајних преговора које је авганистанска влада водила с њим, изјавио је данас један од савјетника предсједника Авганистана.


Вијест о хапшењу муле Абдула Ганија Барадара разбјеснила је авганистанског предсједника Хамида Карзаија, наводи се из неименованих извора из Карзаијевог окружења.

Агенција Асошијетед прес наводи да хапшење Барадара доводи у питање спремност САД да подрже преговоре с талибанским лидерима.

Авганистански званичници су потврдили да је Барадар водио преговоре са авганистанском владом. Медији су такође јавили да је талибански лидер био у контакту с Карзаијевим представницима, не наводећи детаље.

Помирење у Авганистану било је и једна од тема синоћњег разговора преко видео линка америчког предсједника Барака Обаме и Карзаија, саопштено је из канцеларије предсједника Авганистана.

Мало се зна у којим је околностима Барадар ухапшен прошлог мјесеца у луци Карачи, а Пакистанци су наводно били незадовољни због тога што су Американци били извор информације о хапшењу талибанског лидера.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog