Sport

Јелена добила меч за срчани удар

Јелена Јанковић се послије велике борбе са Италијанком Ерани пласирала у наредну рунду турнира у Индијан Велсу, побиједивши после готово три сата са 2:1 у сетовима(2:6, 7:6 (8-6), 6:4), и се пласирала у 4. коло турнира.


Први сет, најбоља српска тенисерка је глатко изгубила - 6:2, а други сет је имао невјероватну завршницу.

Успјела је Јелена да поведе 5:4, потом је сервиралала за сет, али ухватила је нервоза, гријешила је и на сервису и код других удараца, и Италијанка је успела да изједначи, да би тај сет ушао у тај-брејк. А онда драма какву само Џеј Џеј може да режира.

Повела је 4:0, потом и 6:1 и имала ПЕТ сет лопти. Успјела је, међутим, све да прокоцка, па је Ерани стигла до 6:6!

Јелена је успјела да добије наредни поен и повела 7:6, а онда је готово нестварно враћала лопте, погодила је неколико тешких удараца и добила тај сет.

Трећи сет је био невјероватан и био је заправо огледало цијелог меча - пуно преокрета, пуно грешака, добрих удараца и лијепих поена. Тешко је уопште било прогнозирати ко ће побиједити чак иако би једна од двије тенисерке имала лијепу предност.

Одлично је кренула српска тенисерка у трећем сету, повела 1:0, потом узела сервис противници, а онда је изгледало да је све отишло до ђавола.. .Италијанка је добила наредна четири гема и преокренула на 4:2. Иако се чинило да су кола кренуло низбрдо, Јелена је успјела да их заустави и добије наредна два гема за ново изједначење - 4:4.

Ерани је имала шансу да при вођству од 4:2 направи још један брејк, али је пропустила две гем лопте и Јелена се некако да се спаси, да би потом девета тенисерка света силовито одузела сервис Италијанки не допустивши јој ниједан поен.

Српска тенисерка је потом добила гем на свој сервис, да би тријумфовала можда и најљепшим поеном на мечу, успјевши да се ишчупа из неугодне ситуације и врати смеч лопту Италијанке.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog