Sport

Ђоковић спасао три меч лопте и побиједио

Новак Ђоковић спасао је три везане меч лопте и побиједио је Филипа Колшрајбера са 6:3, 2:6, 7:6 (7-3) у трећем колу турнира у Индијан Велсу. Новак је одлично почео меч, повео са 1-0 у сетовима и 2:0 у другом. Слиједи необјашњив пад, па Нијемац узима девет гемова у низу.


Тада је ред био на Ђоковића, који узима наредна четири гема за вођство 4:3. Испустио је предност брејка, спасао је Новак три меч лопте на 5:4 и послије славио у тај брејку. Наредни ривал биће му побједник меча Љубичић – Дабул.

Меч је почео идеално по Ђоковића – спасао је брејк лопту у првом гему, а већ у наредном направио је брејк и трасирао себи пут ка освајању првог сета. До краја тог дијела игре Новак је изгубио само три поена на свој сервис и рутински је привео сет крају.

У тим тренуцима дјеловало је да ће Ђоковић коначно доћи до једне побједе без драме и превеликог утрошка енергије. Тај утисак био је појачан одличним почетком другог сета и вођством 2:0.

Међутим, од тог момента Новак креће да игра веома лоше. Слично као на Ролан Гаросу прошле године, после неколико Ђоковићевих лоших гемова, Немац се разиграо и константно притискао Новака са основне линије. Колшрајбер је много мање гријешио, а поени су углавном били дуги, а прорадио му је и бекхенд.

Узео је Нијемац девет гемова у низу и из тешке ситуације дошао до вођства 3:0 у одлучујућем сету. Гемови су, упркос томе што их је Колшрајбер добијао, већином били врло неизвјесни, па се чекало да ли ће и када ће Ђоковић пробити лед.

Успио је Новак да ухвати последњи воз за повратак у меч, а послије тога се и нервоза увукла у игру Колшрајбера. Ђоковић узима четири гема у низу, уз предност брејка, али ту преокретима није био крај – српски тенисер поново посустаје, а Колшрајбер долази до вођства 5:4 и три везане меч лопте.

Ђоковић већ неко вријеме не може да рачуна да ће га сервис ’извући’ из таквих ситуација, али је овај пут неутралисао све три меч лопте стрпљивом игром и нападом у право вријеме. Поен на последњој меч лопти имао је 26 удараца и завршен је Ђоковићевим нападом из форхенда.

Убрзо се ушло у тај брејк и било је јасно да Новак има психолошку предност и да је постојанији са основне линије. Повео је Ђоковић 4:0, а недуго затим прецизним ’инсајд-аут’ форхендом окончао меч после два часа и 35 минута игре.

Супарник Ђоковићу у четвртом колу биће бољи из меча Ивана Љубичића из Хрватске и Аргентинца Брајана Дабула.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog