Društvo

Прича о пјесми "Спрем´те се спрем´ те" не крши Кодекс РАК

Регулаторна агенција за комуникације БиХ утврдила је анализом програма "Приче о пјесмама: Спрем’те се спрем’те", који је емитовала Радио-телевизија Републике Српске , да није дошло до кршења Кодекса о емитовању РТВ програма, те у складу с тим неће предузимати даље радње.


Анализом је установљено да је ријеч о документарном програму на тему настанка пјесме "Спрем’те се спрем’те", о чему су говорили различити саговорници, те емитовани различити архивски снимци, представљајући пјесму у различитим историјским контекстима.

Емитовање пјесме "Спрем’те се спрем’те" на РТРС-у 28. фебруара као дијела ауторско-документарног рада у овом случају, по свом садржају искључиво пружа информације о настанку и кориштењу саме пјесме кроз вријеме, наводи се у саопштењу РАК-а.

РАК напомиње да ова пјесма може "пробудити негативна осјећања и асоцирати на недалеку прошлост преживљених патњи и страдања, како у претходном, тако и у Другом свјетском рату", те позива РТРС да пажљиво одабира свој програмски садржај, а одговорне управљачке структуре, укључујући и Програмски савјет РТРС-а, да овој проблематици посвете више пажње.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog