Svijet

САД планирају нову интернет мрежу

ВАШИНГТОН – Америчка Федерална комисија за комуникације званично је представила Конгресу план за обезбјеђивање нове националне Интернет мреже, са циљем да повећа доступност и брзину ове услуге.


"Коначно имамо јасне циљеве и стратегију за осигурање да свако у овој земљи има једнаке могућности у садашњој новој дигиталној ери, без обзира на то ко је ко и гдје живи или на специфичне околности индивидуалних живота", указао је члан ФЦЦ Мајкл Копс.

Један од циљева овог плана је да свако америчко домаћинство има приступ Интернету велике брзине, објавио је "Волстрит Журнал".

Планом је предвиђено да 100 милиона америчких домаћинстава добије Интернет услугу од 100 мегабита у секунди до 2020. и нову бесплатну или јефтину националну бежичну Интернет мрежу.

Такође је предвиђено повезивање процјењених шест одсто америчких домаћинстава која сада немају приступ Интернету велике брзине, односно седам милиона кућа, са Интернет услугом брзине од најмање четири мегабита у секунди.

План предвиђа да у нову Интернет мрежу буде уложено више од 20 милијарди долара федералних финансија, као и непрецизирана сума за различите нове федералне програме, укључујући обуку за коришћење персоналних компјутера и Интернета.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog