Svijet

Меркел захтијева истину о злостављењу дјеце

БЕРЛИН – Њемачки канцелар Ангела Меркел затражила је, на сједници Бундестага (доњи дом парламента), истину о свему што се догодило у скандалу о сексуалном злостављању дјеце у институцијама католичке цркве и другим мјестима у Њемачкој.


„Истину и јасноћу о свему што се догодило....”, захтијевала је Меркел, која је, како преносе медији, отворена за дебату о застаријевању таквих злочина и одштети за жртве.

Меркел је захтијевала досљедно разјашњење сексуалног злостављања дјеце и рекла да постоји само једна могућност да њемачко друштво изађе с тим на крај - а то је „истина и јасноћа о свему што се догодило”.

Њемачки канцелар, при том, није имала само цркву на уму, већ и друге сегменте друштва, наводе. медији.

Мекел је посебно нагласила да стоји иза планираног сусрета у влади, крајем априла, на коме ће се расправљати о сексуалној злоупотреби дјеце. Директори школа, учитељи, представници интерната, различитих цркви, родитеља, покрајина, општина... сви би требало да се 23. априла нађу у Берлину, како би рјешавали један од најозбиљнијих проблема друштва - питање сексуалног злостављања дјеце и шта учинити да би се нови случајеви спријечили.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog