Politika

Taдић: Кандидатура, што прије

БЕОГРАД - Предсједник Србије Борис Тадић изразио је, током сусрета са комесаром ЕУ за проширење Штефаном Филеом, очекивање да ће кандидатура Србије за чланство у Унији бити прослијеђена Европској комисији што је прије могуће и да ће ускоро почети процес ратификације Споразума о стабилизацији и придруживању.


Како се наводи у саопштењу прес службе предсједника, Тадић је Филеу пренио да у Србији постоји снажна политичка воља и значајни административни капацитети да се испуне неопходни услови за учлањење у ЕУ.

Поред европских интеграција Србије, Тадић и Филе су разговарали и о сарадњи са Хашким трибуналом и борби против организованог криминала.

Предсједник је поновио да Србија у потпуности сарађује с Трибуналом и да чини све што је у њеној моћи како би лоцирала и том суду изручила преостала два оптуженика.

Тадић је нагласио и да је Србија земља одлучна да са осталим државама развија интензивну сарадњу у борби против организованог криминала, подсјећајући да је Србија недавно на том пољу остварила више значајних успијеха на глобалном нивоу.

Прије сусрета са Тадићем, Филе је разговарао са премијером Мирком Цветковићем, потпредсједником Владе Божидаром Ђелићем.

Послије Београда, Филе наставља турнеју по Балкану у оквиру које ће посјетити сарајево, Подгорицу, Тирану и Приштину.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog