Sport

Испали Ђоковић и Троицки

Србија више нема представника у мушком синглу на Индијан Велсу. Новак Ђоковић заустављен је на турниру у осмини финала, а потом је исту судбину доживио и Виктор Троцики!


Мало ко је очекивао да ће Ђоковић испасти у овој рунди такмичења и то од ветерана Ивана Љубичића, који поново "игра као младић".

Хрватски тенисер је добио Ђоковића са 2:0 у сетовима (7:5, 6:3) и тако је прекинуо низ од пет узастопних пораза у њиховим међусобним дуелима.

Ђоковић је боље почео меч, направио је први брејк, али је Љубичић узвратио да би одличним сервисом добио први сет. Имао је Ђоковић шансу код 4:3 у првом сету, имао је сервис, али се хрватски тенисер извукао.

Љубичић је у другом сету показао да је у сјајној форми. Потпуно је контролисао игру, сервис га је служио и изгледао је врло сигурно.

Некада трећи тенисер свијета, а сада 26. на АТП листи одлично је играо у другом сету, врло брзо је дошао до брејк предности, а Ђоковић је имао последњу шансу да се врати у меч приликом сервиса Љубичића за побједу, али није успио.

Ово је трећи пораз Ђоковића у овој години (има 13 побједа) и уједно први послије серије од девет тријумфа.

Ђоковићу и Љубичићу, иначе великим пријатељима, ово је био седми међусобни дуел и тек друга побједа хрватског тенисера. Претходно га је добио 2006. године у Загребу.

"Имао сам неколико несрећних пораза од Ђоковића, од којих је највећи онај на УС Опену прошле године када сам освојио само седам гемова, али сада сам их осветио и срећан сам што сам га напокон побиједио", рекао је одмах после меча Љубичић, који ће у четвртфиналу играти против Хуана Монака.

Виктор Троицки поражен је од Чеха Томаша Бердиха експресно - 1:6, 3:6, за само један сат и 10 минута игре.

Бердих је одиграо сјајан меч и подсјетио је на дане када је био међу првих десет тенисерана свијету. Меч је био сличан њиховом првом дуелу, с тим што су сада имали обрнуте улоге.

Виктор је доминирао у мечу прошле године, када је декласирао Чеха (6:3, 6:1), а сада је Бердих (25. На свијету) "испрашио" српског тенисера и вратио му истом мјером.

Бердих је у претходном колу против Шпанца Фернанда Вердаска показао да је у доброј форми, док је Виктор имао и срећу и несрећу на Индијан Велсу. Одиграо је само један гем (предао му Уругвајац Пабло Куевас после само пет минута), а Рус Николај Давиденко му је предао без борбе.

То је очигледно пореметило Троицког, који као да није ни постојао у мечу против Бердиха.

Чех је држао све конце игре у својим рукама, а Троицки је срљао из грешке у грешку. После само пола сата игре Бердих је добио први сет. У другом је Троицки пружио нешто јачи отпор, али се видјело да не може да угрози сигуран тријумф противника.

Бердих ће у четвртфиналу играти против Рафаела Надала који је са 2:1 у сетовима побиједио Џона Изнера.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog