Sport

Одбојкашице Звезде у финалу купа ЦЕВ!

Одбојкашице Црвене звезде пласирале су се у финале Купа ЦЕВ пошто су у драматичном полуфиналу у Азербејџану побиједиле руску Уралочку са 3:2.


По сетовима је било 21:25, 25:18, 25:23, 29:31, 15:11 послије 111 минута велике борбе. Екипа Ратка Павличевић, која је намлађа на завршном турниру, пропустила је изузетно у неизвјесном четвртом сету три меч лопте, али ипак није посустала против најтрофејнији европске екипе.

У одлучујућем петом сету Звезда је надокнадила три поена минуса и пласирала се у финале.

Звезда је на завршни турнир отишла као аутсајдер, и послије првог сета, који је припао руској екипи, чинило се да ће Уралочка лако до финала.

Ипак, услиједио је сјајан период игре екипе Ратка Павличевић. Звезда је други сет добила са 25:18, а у трећем је повела са убједљивих 13:6.

Тада су се разиграле одбојкашице Уралочке, и мало по мало стигле су предност 'црвено-белих' (20:20). Ипак, у самом финишу Звезда је успјела да се консолидује и реши трећи период у своју корист резултатом 25:23.

Услиједио је изузетно неизвјестан четврти сет, и право је чудо да су Звездине одбојкашице послије њега успјеле да се 'врате' и побиједе.

Руски тим је током четвртог периода имао констатно предност али она ниједног тренутка није била већа од три поена.

У самом финишу је Звезда стигла и престигла предност Уралочке, али је пропустила три меч лопте. Рускиње су то искористиле и изједначиле на 2:2 искоритивши четврти сет лопту.

На старту петог сета фаворизовани Уралочка повела је са 5:2, али Звезда се није предала, преокренула је резултат у своју корист, и на крају искоритила четврту меч лопту за тријумф .

Противник Црвене звезде у финалу које је на програму у данас од 16 часова и 30 минута биће италијански Бусто, који је у првом полуфиналу победио домаћи Баку са 3:2 у сетовима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog