Društvo

Промијењена оптужница против београдских анархиста

БЕОГРАД – Више јавно тужилаштво у Београду измијенило је данас оптужницу против шесторо чланова и симпатизера Анархо-синдикалистичке иницијативе који су били оптужени за међународни тероризам због бацања „молотовљевих” коктела на зграду грчке амбасаде у Београду.


Како је казао портпарол Републичког јавног тужилаштва Томо Зорић они се сада терете за изазивање опште опасности.

„До промене је дошло на основу новонасталог чињеничног стања, јер су се окривљени престали бранити ћутањем и дали исказе на главном претресу. Анализом њихових исказа и осталих доказа у списима предмета, Више јавно тужилаштво је оценило да нема мотива и умишљаја на међународни тероризам, већ на изазивање опште опасности”, рекао је Зорић.

Пред Вишим судом у Београду сутра би требало да се настави суђење Ратибору Тривунцу (28), Тадеју Курепи (25), Ивану Вуловићу (25), Сањи Дојкић (20), Ивану Савићу (26) и Николи Митровићу (30).

Они су оптужени јер су у ноћи између 24. и 25. августа прошле године бацили „молотовљев” коктел на амбасаду Грчке у Београду.

Након изјашњавања о наводима оптужнице на почетку суђења, 17. фебруара ове године, они су после скоро шест мјесеци проведених у притвору, пуштени да се бране са слободе.

Шесторо оптужених негирали су тада да су терористи наводећи да нису имали намјере да науде Грчкој нити амбасади те државе у Београду.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog