Društvo

Уложена жалба због непритварања подводача малољетнице

БИЈЕЉИНА - Тужилац Окружног тужилаштва Бијељина Мурис Шабић уложио је жалбу на одлуку судије Менсура Ђонлића да одбије приједлог Тужилаштва за одређивање притвора Мевли Мањић и Славку Стојановићу који се терете за организовање проституисања малољетнице из Братунца, потврђено је Срни у овом тужилаштву.


Тужилац Шабић је претходно затражио притвор за баку жртве Мевлу Мањић која је била и њен старатељ, као и за Славка Стојановића због основане сумње да су починили кривично дјело трговине људима ради вршења проституције за које је запријећена казна од једне до 12 година затвора.

У захтјеву је наведено да би њихово пуштање на слободу представљало пријетњу за јавни ред и мир, али је Ђонлић одбио тај захтјев као неоснован, наводећи да није нашао упориште у садржини прикупљених доказа.

У истрази о сексуалном искориштавању малољетнице, на подручју Сребренице и Братунца полиција је 16. марта привела 16 лица, међу којима су државни и општински функционери, полицајци, вјерски службеници, директор и професори Средњошколског центра у Братунцу.

Полицијска акција изведена је по налогу Основног тужилаштва Бијељина у оквиру истраге против Мевле Мањић за коју се основано сумња да је починила кривична дјела насиље над дјететом и трговина људима ради вршења проституције, подводећи своју малољетну унуку М.М.

Дан након привођења притвор је затражен за Мевлу Мањић и Славка Стојановића, а осталих 14 је након саслушања пуштено на слободу због, како је навдено, недостатка основа за одређивање притвора.

Жртва афере је малољетна дјевојчица, ученица Средњошколског центра у Братунцу, која је у тешком здравственом стању збринута у "сигурној кући", а старатељство над њом преузео је надлежни Центар за социјални рад.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog