Društvo

Манојло Вукотић негира посредовање продаје Новости ВАЦ-у

БЕОГРАД – Директор и главни уредник „Вечерњих новости” Манојло Вукотић саопштио је да никада није потписао уговор са њемачком медијском кућом ВАЦ о продаји „Вечерњих новости”.


„Никада нисам потписао уговор са немачком кућом ВАЦ о продаји 'Вечерњих новости'. Нисам могао ни продавати ни посредовати јер су „Новости” биле у већинском власништву малих акционара. Могле су се продавати само јавно, на берзи, као што је и учињено 2006. године када је промењена власничка структура”, наводи Вукотић у саопштењу.

Вукотић истиче да је с ВАЦ-ом, „боље рећи с њеним предсједником Бодом Хомбахом, потписао 2002. године уговор о консултантским услугама за подручје целе бивше Југославије”, јер су га, како је рекао, „сматрали најбољим познаваоцем прилика на целој тој медијској сцени”.

„Нисмо уговор испунили, јер су њихови захтеви прешли његове оквире и арогантно су кренули у куповину 'Новости'“, нагласио је Вукотић.

„Ја то нисам желео ни по коју цену. Уговор је прећутно раскинут. Ово сада је њихова прљава освета зато што ни до данас нису успели да купе 'Новости', а надам се и да неће. За изношење лажних оптужби тужићу их надлежном суду”, закључио је Вукотић у саопштењу.

Медијска група ВАЦ саопштила је да је крајем 2002. године са директором и главним уредником „Новости” Манојлом Вукотићем склопила Уговор о консултантскм услугама, по којем би Вукотић, у случају да успјешно посредује у продаји „Новости” компанији ВАЦ, добио пола милиона евра, пренио је вечерас Б92.

Вукотић је, према саопштењу ВАЦ-а примио хонорар од 75.000 евра за 2002. годину.

Половина тог новца је, како ВАЦ наводи, на изричит захтјев Вукотића одмах уплаћена на рачун његовог сина у Милану, јер је он тамо намјеравао да купи стан.

Друга половина, у износу од 37,5 хиљада, уплаћена је на рачун у једној мађарској банци на име Радојко Мрљеш, 27 маја 2003. године, наводи се, између осталог, у саопштењу ВАЦ Медија Групе.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog