Politika

Силајџић узвраћа: Коме се не свиђа нек иде и ништа не носи

САРАЈЕВО - "Oнај коме није добро у БиХ може да иде из БиХ, али да не може ништа узети", реаговао је на јучерашњу изјаву Милорада Додика о мирном разлазу предсједавајући Предсједништва БиХ Харис Силајџић.


Према Силајџићевом мишљењу, изјаву предсједника Владе Републике Српске је само "реторика" која неће имати ефекта.

"То је само реторика, то су само изјаве које не могу да имају икаквог ефекта. Ако није могло топовима не може ни микрофонима сасвим сигурно", поручио је Силајџић, након састанка чланова Предсједништва БиХ са делегацијом НАТО-а коју је предводио генерални секретар Андерс Фог Расмусен.

Генерални секретар НАТО је прокоментарисао да да никакве изјаве које могу да штете јединству БиХ, неће бити корисне БиХ на њеном путу ка НАТО, док је Силајџић додао да су они који о дезинтеграцијама потпуно изван историје.

Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик изјавио је јуче да је за БиХ кључно питање обезбјеђења мира и стабилности, а да се потом може разговарати и о „мирном разлазу”.

„Зашто је то немогућа варијанта, зашто је могућа само нека варијанта за коју неки странци сматрају да је могућа? Много је примјера који указују да БиХ није одржива земља и да се треба приступити неком другом концепту. Дакле, поштујемо Дејтонски споразум, али дискутујемо о свему”, казао је Додик новинарима у Бањој Луци.

Према Додиковим ријечима БиХ се одржава само зато што странци покушавају да задрже привид њеног функционисања и да је вријеме за дискусију о мирном раздруживању, а не само она варијанта 2за коју неки странци мисле да је могућа".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog